Podziel się

Food_recipe_5_bnr_top_PL

Food_recipe_5_blogger_PL

Food_recipe_5_blogger-title_PL

„Schab ten często piecze moja mama na większe święta i właśnie od niej mam przepis. Jest bardzo aromatyczny i przesmaczny. To głównie zasługa połączenia miodu, cynamonu i czosnku. Polecam na niedzielny obiad”!

www.smakujmy.pl

 
Food_recipe_5_ingredients_PL

Składniki

*

1 kg schabu bez kości
cytryna
szczypta cynamonu
przeciśnięte ząbki czosnku
1 łyżka miodu
1 łyżka sosu sojowego jasnego

*

Przepis

Wszystkie składniki oprócz cytryny i schabu ucieramy z 3 łyżkami wody. Powstałą marynatą smarujemy mięso, układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy plastrami cytryny i wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie dodajemy do marynaty 2 łyżki oliwy i przykrywamy naczynie pokrywką lub folią. Pieczemy 2 godziny w temperaturze 200°C. Na ostatnie 15 minut możemy dodać do wytworzonego sosu łyżkę mąki, żeby sos był gęstszy i dusić już bez przykrycia.

Food_recipe_5_steps_PL

Produkty, które mogą przydać się podczas przygotowania aromatycznego pieczonego schabu

Food_recipe_5_products_PL

 
Navigation-RECIPES-HP_PL

Aktualne promocje

Nadchodzące promocje