Brytfanna aluminiowa

Brytfanna aluminiowa

Podziel się

ZNAJDZIESZ NAS:
Więcej dowiesz się z naszego przewodnika

Brytfanna aluminiowa-poradnik Westwing

Brytfanna to przydatne naczynie, które warto mieć w swojej kuchni. Produkt ten jest wielofunkcyjny, ponieważ pozwoli zarówno przygotować dania mięsne oraz rybne, jak i wypieki, na przykład ciasta lub tarty. Naczynia te wyrabia się z różnego rodzaju materiałów. Dużą popularnością cieszą się aluminiowe modele. Zapewne to za sprawą tego, że mają one wiele zalet. Przede wszystkim aluminium to idealny przewodnik ciepła. Brytfanna tego rodzaju ma również ciekawy design, który umożliwia ustawienie jej na stole bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Podpowiadamy, dlaczego brytfanna aluminiowa to naczynie, które zadowoli gusta zarówno szefów kuchni, jak i osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem!

Brytfanna aluminiowa – zalety

Brytfanna aluminiowa ma wiele zalet. Oto niektóre z nich:

  • Aluminium jest doskonałym przewodnikiem ciepła. Dlatego też brytfanna wykonana z tego materiału równomiernie i szybko się nagrzewa, co pozwala zaoszczędzić energię.
  • Model ten łatwo utrzymać w czystości. Nie potrzeba kupować do niego specjalnych preparatów do czyszczenia. Wystarczy płyn do naczyń i delikatna gąbka.
  • Taką brytfannę można myć również w zmywarce.
  • Nowoczesne modele mają powłoki antyadhezyjne, dzięki którym jedzenie nie przywiera do naczynia. Powłoka ta sprawia również, że potrawy nie wchodzą w żadne reakcje chemiczne z brytfanną.
  • Brytfanna aluminiowa szybko się nagrzewa, dlatego idealnie sprawdza się do przygotowywania delikatnych potraw.
  • Wiele modeli ma intensywny kolor lub niestandardowy kształt, co sprawia, że mają atrakcyjny wygląd. Dlatego też można je serwować na kuchennym stole bezpośrednio po wyjęciu ich z piekarnika.
  • Brytfanna aluminiowa jest jedną z najlżejszych naczyń tego rodzaju.
  • Jest odporna na wysoką temperaturę.
  • Można przygotowywać w niej wszelkiego rodzaju wypieki, jak i dania mięsne oraz rybne.
  • Ze względu na materiał, z którego została wykonana, jest trwałym produktem, który posłuży w kuchni przez długie lata.

Brytfanna aluminiowa – rodzaje

Brytfanna aluminiowa dostępna jest w dwóch rodzajach. Pierwszym z nich są modele otwarte, czyli takie, które nie mają pokrywki. Idealnie sprawdzą się do wszelkiego rodzaju wypieków, na przykład tart i ciast, jak i dań mięsnych — zapiekanek, lasagne. Drugim rodzajem są brytfanny z pokrywką, zwane zamkniętymi. Można w nich przygotować aromatyczne ryby oraz mięsa. Dzięki temu, że para wodna nie ulatnia się, lecz krąży w naczyniu, potrawy nie tracą witamin ani mikroelementów. To sprawia, że warto mieć brytfannę aluminiową w swojej kuchni!

Nadchodzące promocje