Brytfanna tytanowa

Brytfanna tytanowa

Podziel się

ZNAJDZIESZ NAS:
Więcej dowiesz się z naszego przewodnika

Brytfanna tytanowa-poradnik Westwing

Wyroby z tytanu — niezawodne akcesoria

Tytan to twardy i odporny na rozciąganie materiał, który charakteryzuje się doskonałą wytrzymałością. Choć jest trudny w obróbce, dobrze znosi gwałtowne zmiany temperatury i nie ulega odkształceniom, dlatego coraz częściej wykorzystuje się go do produkcji akcesoriów kuchennych. Naczynia wykonane z tytanu są mocne, odporne na uszkodzenia i zarysowania. Mają takie same zalety co popularne wyroby ze stali nierdzewnej, a jednocześnie są od nich lżejsze. Idealnie nadają się do pieczenia i łatwo utrzymać je w czystości. Odporne na korozję, działanie soli i kwasów na pewno posłużą w domu przez długie lata.

Brytfanna tytanowa — zalety

Brytfanna tytanowa sprawdzi się w każdej kuchni. Można w niej przygotowywać zarówno wytrawne pieczenie i zapiekanki, jak i pyszne ciasta. Bardzo dobre właściwości termiczne powodują, że naczynie szybko się nagrzewa i równomiernie dystrybuuje ciepło. Wszystkie przygotowywane potrawy są więc idealnie wypieczone, a przy tym bardzo łatwo je wystudzić. Po kilku minutach ścianki brytfanny przyjmują temperaturę otoczenia, co pozwala bez problemu wyjąć gotowy wypiek. Produkty z tytanu cenione są również ze względu na praktyczną i solidną konstrukcję. Brytfanny tytanowe nie wymagają stosowania dodatkowych powłok — nie wchodzą z w reakcje chemiczne z zawartymi w jedzeniu substancjami i nie wpływają na smak potraw. Gładkie naczynie nie wymaga użycia dużych ilości tłuszczu i konieczności rezygnacji z metalowych sztućców. Dzięki odporności na zarysowania mimo upływu czasu dobrze się prezentuje i zachowuje swoje pierwotne właściwości.

Najlepsza brytfanna tytanowa

Podczas zakupu brytfanny tytanowej warto zwrócić uwagę na wykończenie naczynia. Uchwyty formy z reguły są zrobione z innych materiałów. Najlepszym wyborem będą tworzywa, które nie przewodzą ciepła — na przykład bakelit lub silikon. Lepiej unikać produktów z dodatkiem plastiku — w wysokiej temperaturze może on ulec stopieniu. Jeżeli planujemy pieczenie mięs, warto zdecydować się na brytfannę z pokrywką. Wykonana z żaroodpornego szkła pokrywa znacznie przyśpieszy przygotowywanie posiłków.

Nadchodzące promocje