Fontanna do czekolady

Fontanna do czekolady

Podziel się

ZNAJDZIESZ NAS:
Więcej dowiesz się z naszego przewodnika

Fontanna do czekolady-poradnik Westwing

Fontanna do czekolady to urządzenie, które ożywi każde przyjęcie. Czekolada w formie płynnie spływających kaskad oraz owoce sezonowe to doskonałe połączenie smaków. Czekoladowe fondue zachwyci wszystkich, którzy go spróbują. Fontanny czekoladowe mogą rozpuszczać jeden lub kilka różnych rodzajów czekolad równocześnie.

Owoce w czekoladzie – doskonały pomysł na nietypowy deser

Fontanna do czekolady to wariacja na temat znanego szwajcarskiego dania —  founde. Danie to zostało wymyślone przez szwajcarskich pasterzy, którzy wykorzystywali w ten sposób suchy ser w zimowym okresie. Przygotowanie go polega na rozpuszczeniu żółtego sera w specjalnym naczyniu, dodając do niego białe wino. Naczynie umieszczane jest na stelażu, zaś bezpośrednio pod nim umieszczony jest podgrzewacz. W serze macza się chleb lub warzywa.Jest to potrawa smaczna i sycąca. Podobnie można wykorzystywać czekoladę. Fontanna do czekolady robi niesamowite wrażenie —  delikatne fale spływają miarowo po specjalnej konstrukcji, zaś w pomieszczeniu unosi się miły, słodki zapach. Taki deser jest pyszny i bardzo efektowny.

Czekoladowa uczta dla zmysłów

Fontanny do czekolady świetnie sprawdzą się podczas takich wydarzeń jak urodziny, imieniny, wesela, inne imprezy okolicznościowe lub kolacje integracyjne dla pracowników. Urządzenie, jakim jest fontanna do czekolady, rozpuszcza czekoladę, która spływa po specjalnej konstrukcji. W otoczce z mlecznej czekolady doskonale smakują banany i truskawki. Aby delikatnie przełamać smak, w płynnej czekoladzie można maczać na przykład gruszki lub ćwiartki kwaśnych jabłek. Winogrona oraz owoce egzotyczne, na przykład papaja, mango lub smoczy owoc także bardzo dobrze smakują w połączeniu z płynną czekoladą.

Czekoladowa fontanna – wiele możliwości

Czekolada mleczna to tylko początek słodkiego szaleństwa. Niektóre modele fontann umożliwiają użycie dwóch różnych rodzajów czekolad równocześnie, gdzie smaki nie mieszają się ze sobą. Wykorzystanie białej i ciemnej czekolady da piękny efekt wizualny. Owoce można zatopić najpierw w ciemnej, a potem w białej czekoladzie i cieszyć się głębią czekoladowego smaku.

Czekolada w płynnej formie i owoce to połączenie idealne. Teraz można się nim cieszyć we własnym domu. Z pomocą przyjdzie urządzenie, którego działanie zaskoczy wszystkich członków rodziny. Fontanna do czekolady to wynalazek, który umili wspólnie spędzone chwile.

Nadchodzące promocje