Garnki z powłoką diamentową

Garnki z powłoką diamentową

Podziel się

ZNAJDZIESZ NAS:
Więcej dowiesz się z naszego przewodnika

Garnki z powłoką diamentową-poradnik Westwing

Mówi się, że diamenty są najlepszymi przyjaciółmi każdej kobiety. Rzeczywiście, diamentowa biżuteria sprawia, że serca wielu kobiet biją szybciej. My chcemy zaproponować nieco inne podejście do diamentów – nie tylko jubilerskie i nie tylko dla kobiet! Garnki z powłoką diamentową będą idealnym rozwiązaniem w nowoczesnych kuchniach. Ich wysoka jakość i wyjątkowe właściwości sprawią, że gotowanie stanie się prawdziwą przyjemnością. Westwing podpowiada, czym charakteryzuje się diamentowa powłoka i jakie zalety mają garnki z powłoką diamentową. Zainspiruj się z nami!

Powłoka diamentowa – zalety

Diament jest najtwardszym znanym na świecie materiałem, co sprawia, że garnki, patelnie i rondle pokryte diamentową powłoką są praktycznie niezniszczalne i mogą służyć przez długie lata. Na ich stan nie wpłynie częste gotowanie, mycie, pieczenie. Rozgrzane naczynia kuchenne można wstawiać do zimnej wody bez obawy o to, że coś się z nimi stanie. Diamentowej powłoki nie porysują nawet widelce i metalowe łopatki użyte do gotowania! Diamentową warstwę tworzy ponad 200 tysięcy drobnych cząsteczek diamentów, dzięki czemu powłoka nie pęka, nie tworzą się na niej odpryski i bąbelki. Diamenty są także znakomitymi przewodnikami ciepła. Opatentowana diamentowa powłoka sprawia, że smażenie i duszenie przebiega równomiernie, przygotowywane jedzenie nigdy nie przywiera, a czyszczenie garnków i rondli jest bardzo proste. Także odlana pod ciśnieniem aluminiowa forma garnków zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła. Naczynia nie ulegają wypaczeniu, a idealnie płaskie spody sprawiają, że naczynia doskonale sprawdzają się na kuchenkach gazowych, ceramicznych, elektrycznych oraz indukcyjnych.

Garnki z powłoką diamentową – proces produkcji

Zanim aluminiowa forma garnka zostanie pokryta diamentową powłoką, aluminium jest starannie piaskowane. Aby powłoka diamentowa była idealnie gładka i niezniszczalna, w procesie jej nakładania biorą udział specjalne roboty. Producenci garnków szczycą się, że diamentowa warstwa nie zawiera kwasu perfluorooctowego (PFOA), który jest zwykle wykorzystywany do produkcji powłok pokrywających garnki i patelnie, a który może niekorzystnie wpłynąć na poziom cholesterolu. Ergonomiczne uchwyty garnków z powłoką diamentową są zwykle dobrze wyważone i nie nagrzewają się nawet wtedy, gdy garnek lub rondel wstawimy do piekarnika ( wytrzymują temperatury do 260°C). Mocne pokrywki z hartowanego szkła mają regulowane otwory wentylacyjne, które pozwalają kontrolować wilgotność potrawy.

Garnki z powłoką diamentową i nie tylko!

W każdym domu powinien znaleźć się przynajmniej jeden duży garnek wysokiej jakości. Garnki z powłoką diamentową nadają się do gotowania i duszenia, są idealne do przygotowania zup, bulionów, gotowania makaronów oraz przyrządzania domowych sosów. Diamentowa powłoka sprawi, że nic nie przywrze! To rozwiązanie doskonale sprawdza się także w przypadku rondli i patelni. Patelnia o średnicy 20 centymetrów z powłoką diamentową świetnie nada się do przygotowania naleśników, jajek i omletów, a większe będą idealne do smażenia, opiekania i duszenia mięs. W dużych rondlach z diamentową powłoką można z powodzeniem przygotowywać mięso w kawałkach, warzywa i sosy.

Garnki, rondle, patelnie, brytfanny z diamentową powłoką są idealne do przygotowania wielu smacznych potraw i stanowią klucz do kuchennej różnorodności – wszystko bez przywierania! Życzymy smacznego.

 

Nadchodzące promocje