DIY: Chai latte w jesiennym wydaniu

Chai masala to tradycyjna indyjska mieszanka na bazie czarnej herbaty. Wzbogacony aromatycznymi przyprawami napar wspaniale rozgrzewa. Często serwuje się go z dodatkiem mleka jako chai latte. My postanowiliśmy dodatkowo dorzucić lody i puszyste donaty. Oto nasz przepis na chai latte w jesiennej odsłonie.

Na dwie porcje przygotuj:

  • 500 ml mleka
  • 2 torebki chai masala
  • bitą śmietanę
  • 2 gałki lodów waniliowych
  • 2 laski cynamonu
  • mikser
  • donaty
  • kolorową posypkę

Krok 1: Podgrzej mleko na wolnym ogniu.

Krok 2: Włóż torebki z herbatą i dodaj cynamon. Poczekaj, aż herbata się zaparzy.

Krok 3: Przestudź napój.

Krok 4: Dodaj lody i zmiksuj wszystkie składniki.

Krok 5: Rozlej latte do szklanek. Na wierzchu ułóż donaty, udekoruj je bitą śmietaną i posypką.

Gotowe! Zaproś przyjaciół na pyszny deser! Smacznego!

jesienna herbata

Zdjęcia i materiały video: Westwing

Agnieszka Adamczyk

Czy korzystasz już z aplikacji Westwing?

Pobierz
Pobierz