DIY: Chai latte
Chai masala to tradycyjna indyjska mieszanka na bazie czarnej herbaty. Wzbogacony aromatycznymi przyprawami napar wspaniale rozgrzewa. Często serwuje się go z dodatkiem mleka jako chai latte. My postanowiliśmy dodatkowo dorzucić lody i puszyste donaty. Oto nasz przepis na chai latte.
Na dwie porcje przygotuj:
- 500 ml mleka
- 2 torebki chai masala
- bitą śmietanę
- 2 gałki lodów waniliowych
- 2 laski cynamonu
- mikser
- donaty
- kolorową posypkę
Krok 1: Podgrzej mleko na wolnym ogniu.
Krok 2: Włóż torebki z herbatą i dodaj cynamon. Poczekaj, aż herbata się zaparzy.
Krok 3: Przestudź napój.
Krok 4: Dodaj lody i zmiksuj wszystkie składniki.
Krok 5: Rozlej latte do szklanek. Na wierzchu ułóż donaty, udekoruj je bitą śmietaną i posypką.
Gotowe! Zaproś przyjaciół na pyszny deser! Smacznego!
Zdjęcia i materiały video: Westwing