Rondel 28 cm

Rondel 28 cm

Podziel się

ZNAJDZIESZ NAS:
Więcej dowiesz się z naszego przewodnika

Rondel 28 cm-poradnik Westwing

Lubisz gotować dla bliskich i przyjaciół? Aby ulubione przepisy zawsze się udawały, warto zaopatrzyć się nie tylko w najlepsze składniki, ale również odpowiednie naczynia i sprzęty kuchenne. Jednym z najbardziej przydatnych i wszechstronnych garnków jest rondel o średnicy 28 cm. Węgierskie leczo, aromatyczna kapusta, gulasz z wołowiny, tajskie curry z kurczakiem – aż cieknie ślinka! Zaproś znajomych i rodzinę i przygotuj pyszną potrawę w rondlu 28 cm! Gotowanie, duszenie, a nawet smażenie będą proste i przyjemne. Szukasz idealnego rondla do swojej kuchni? Zainspiruj się z nami. Westwing podpowiada, na co zwrócić uwagę wybierając rondel 28 cm!

Rondel 28 cm – garnek i patelnia w jednym

Pojemność garnka i praktyczny uchwyt jak przy patelni – rondel łączy zalety tych dwóch naczyń i doskonale sprawdza się podczas gotowania, duszenia oraz smażenia. Rondel 28 cm umożliwia przygotowanie wielu sycących potraw przy wykorzystaniu niewielkiej ilości tłuszczu i wody. Niektóre rondle mają praktyczne dzióbki, dzięki którym bez problemu przelejemy zupę lub bulion z rondla do miseczki. Rondle z dzióbkami świetnie nadają się także do przyrządzania sosów dla całej rodziny. Wiele rondli ma również dopasowane, szklane pokrywki, dzięki którym na bieżąco możemy kontrolować proces gotowania i uniknąć przypadkowego zabrudzenia płyty kuchennej. W zależności od potrzeb możemy zdecydować się na rondel 28 cm z praktyczną rączką lub dwoma uchwytami umożliwiającymi łatwe przenoszenie rondla.

rondel

Aluminium, teflon, żeliwo…

Wybierając rondel 28 cm warto zwrócić uwagę na materiał, z jakiego został wykonany. Oto krótki przegląd najbardziej popularnych rondli:

Rondel teflonowy: dzięki powierzchni teflonowej jedzenie przygotowywane w teflonowym rondlu nie przywiera do jego powierzchni. Rondel teflonowy świetnie nadaje się do duszenia i smażenia, pozwalając zachować naturalny smak i aromat dań. Teflonowe ścianki łatwo się nagrzewają i długo utrzymują ciepło.

Rondel aluminiowy: aluminium to materiał, który wspaniale przewodzi ciepło, więc rondel aluminiowy będzie nagrzewał się szybko i równomiernie. Aluminium jest trwałym materiałem, dlatego produkt ten może posłużyć w kuchni przez długie lata.

Rondel żeliwny: żeliwo to stop żelaza z węglem, który ma wiele właściwości przydatnych podczas gotowania. Smażenie i duszenie w takim rondlu przebiega równomiernie, a przygotowywane jedzenie nigdy nie przywiera. Żeliwo długo pozostaje ciepłe, a wraz z nim przyrządzona potrawa.

Rondel miedziany: miedź jest najlepszym (po srebrze) pierwiastkiem pod względem przewodnictwa ciepła i elektryczności. Z miedzianych patelni, garnków i rondli korzystają najlepsi kucharze na świecie.

Rondel ceramiczny: ceramiczne rondle równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują ciepło. Można ich używać na wszystkich typach kuchenek — od gazowych po indukcyjne. Powłoka ceramiczna jest bardzo wytrzymała i odporna na zarysowania i ścieranie.

Warto wygospodarować nieco miejsca w kuchni na praktyczny rondel 28 cm! Przyrządzone w nim potrawy zachwycą wszystkich!

Nadchodzące promocje