Podziel się

Food_recipe_3_bnr_top_PL

Food_recipe_3_blogger_PL

Food_recipe_3_ingredients_PL

Składniki

*

½ kostki masła,
szklanka mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanka + łyżka cukru pudru
3 jajka
1 cukier waniliowy
¼ szklanka oleju
1 budyń cytrynowy
250 g owoców – malin i borówek

*

½ kostki masła zagniatamy ze szklanką mąki pszennej, łyżeczką proszku do pieczenia, łyżką cukru pudru i 3 żółtkami. Uformowaną masę wkładamy do lodówki na 2 h. Formę do tarty smarujemy tłuszczem, wykładamy papierem do pieczenia i jeszcze raz delikatnie smarujemy. 3 białka z dodatkiem odrobiny soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy ¼ szklanki oleju, budyń cytrynowy, cukier waniliowy oraz ½ szklanki cukru pudru. Całość dokładnie mieszamy robotem. Nieco ponad połowę ciasta wykładamy na spód tarty. Wylewamy piankę budyniową. Następnie układamy owoce. Z pozostałego ciasta urywamy małe kawałki i kładziemy na wierzch. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Produkty, które mogą przydać się podczas przygotowania tarty z budyniową pianką, borówkami i malinami:

Food_recipe_3_products_PL

 
Navigation-RECIPES-HP_PL

Aktualne promocje

Nadchodzące promocje